KEDVEZŐBBET GYORSABBAN

személyi
kölcsön

Az előre nem látható pénzügyi kiadások nagy fejtörést tudnak okozni, amelyre legtöbbször csak egy személyi kölcsön jelent megoldást.

A személyi kölcsön SZABADON, BÁRMILYEN CÉLRA FELHASZNÁLHATÓ!

A kedvezo-hitelek.hu segítségével gyorsan megtalálhatod a neked leginkább megfelelő személyi kölcsönt.

A SZEMÉLYI KÖLCSÖNÖK JELLEMZŐI

HITELÖSSZEG
25.000 FT – 10.000.000 FT

FUTAMIDŐ
1 HÓNAP – 8 ÉV

THM
7% – 24,9%

Kalkulátor >>

A személyi kölcsön előnyei és hátrányai

Mint általában mindennek, a személyi kölcsönnek is vannak előnyei és hátrányai:

Előnyei:

 • Gyors folyósítás. Akár 24 órán belül hozzájuthatsz a szükséges összeghez.
 • A pénz bármilyen személyes célra elkölthető. Esküvő, kirándulás, lakásfelújítás, ajándékok vásárlása, adósságcsökkentés – akármi szóba jöhet.
 • Nincs ingatlanfedezet. A kölcsön visszafizetésére a jövedelmed jelenti garanciát. Nem kell attól félned, hogy a bank el fogja tulajdonítani a lakásodat.
 • A hitel törlesztésének ütemezése előre meghatározott – könnyebben vissza fogod fizetni a tartozást és nem fogsz adósságba kerülni.
 • A kölcsön felvétele előtt tudni fogod, hogy összesen mennyi pénzt kell visszafizetni és mire számíthatsz.

Hátrányai:

 • Nagyobb kamat, mint a jelzáloghitel esetén.

A személyi kölcsön legnagyobb hátránya, hogy ennek nagyobb a kamata, mint egy jelzáloghitelnel, így több pénzt fogunk visszafizetni a hitelezőnek.

Fontos tudnivalók

Személyi kölcsön feltételei

Ha a személyi kölcsön mellett döntesz, tudnod kell, hogy melyek azok a feltételek, amelyeknek eleget kell tenned.

A következő feltételeket kell teljesítsd:

 • Legalább 18. betöltött életév. A hitelezők csak 18 évnél nagyobb személyeknek adnak hitelt. Egyes esetekben a minimális életkor 20 vagy akár 24 év is lehet. -Meg van határozva egy felső életkor is, aminél nem lehet idősebb az igénylő a futamidő végén – ez általában 70 év körül van.
 • Stabil munkahely. Ahhoz, hogy személyi kölcsönt igényelj, szükséged lesz legalább 6 hónapos munkaviszonyra, ebből legalább 3 hónap a jelenlegi munkahelyeden kell, hogy legyen.
 • Igazolt, állandó jövedelem. Minimálbérrel megegyező, de ideális esetben ennél nagyobb havi jövedelemre is szükség van.
 • Nem lehetsz fent negatív állapottal a KHR listán. Ha volt már olyan hiteled, amit nem rendeztél, akkor egyik hitelező sem fog neked személyi kölcsönt adni.
 • Bejelentett magyarországi lakcím.

Szükséges dokumentumok

Ajánlott időben összegyűjteni azokat az iratokat, amelyek szükségesek lesznek a személyi kölcsön igénybevételekor, így az igényléstől számítva akár pár órán belül megkaphatod a hitelt.

A következő dokumentumokra lesz szükség:

 • személyazonosságot igazoló okmány
 • lakcímkártya
 • jövedelmet igazoló dokumentum

Egyes bankok további dokumentumokat is elkérhetnek, például bankszámlakivonatot 3 hónapra visszamenőleg vagy közüzemi számlákat.

Mivel ennél a hiteltípusnál nem beszélünk ingatlanfedezetről, az egyetlen fedezet rá a te jövedelmed lesz.

Ez a rendszeres havi bevételt jelenti:

 • fizetés
 • vállalkozói jövedelem
 • nyugdíj
 • külföldi jövedelem

Fontos, hogy legalább 3 havi fizetési előzményt tudj felmutatni.

Ne feledd: az árak és a feltételek a hitelezők között is jelentősen eltérőek lehetnek, ezért jó ötlet, ha több ajánlatot is összegyűjtesz egy döntés meghozatala előtt. Így biztos lehetsz abban, hogy a legjobb feltételeket és szolgáltatást fogod megkapni.

Személyi kölcsön igénylése

A következő 3 egyszerű lépés betartásával biztos lehetsz abban, hogy a legjobb személyi kölcsönt fogod megkapni.

 • Hasonlítsd össze a hiteleket. Az oldal tetején össze tudod hasonlítani a hitelezők ajánlatait és látni fogod, hogy milyen különbségek vannak ezek között.
 • Kattints át a hitelező oldalára. Válaszd ki azt az ajánlatot, amelyik számodra a legjobb.
 • Töltsd ki az igénylő űrlapot a hitelező oldalán. A legelőnyösebb mód a személyi kölcsön igénylésére az, ha ezt online teszed meg. A legtöbb hitelező kamatkedvezményt ad, ha az interneten küldöd el az igénylést.
 • Küldd el az igénylést.

Mi fog ezután történni?

 • A hitelező rögzíti a kérést és elmenti az adataidat. A leggyakrabban pár órán belül felveszik veled a kapcsolatot, és tudatni fogják, ha még szükség van valamire.
 • Elvégzik a hitelképességi vizsgálatot. Ellenőrizni fogják a bevételeidet, kiadásaidat és az adósságaidat – ezekből kiindulva állapítják meg, hogy képes leszel-e a futamidőn belül visszafizetni a kölcsönt. Ez nem egy hosszú folyamat, viszonylag rövid időn belül megvan.
 • Tudatják veled, ha felveheted a kölcsönt vagy nem. A legtöbb esetben az igényléstől számítva pár órán belül megtudod, ha vehetsz fel hitelt az adott pénzintézettől.
 • Szerződéskötés. Egyes hitelezőkkel online is megkötheted a szerződést, így nem kell elmenned a bankfiókba. Ha banktól igényelsz, akkor a bankfiókban tudod befejezni a folyamatot, vagy kérelmezheted, hogy a bank munkatársa keressen fel, és nálad fejezzétek be a folyamatot
 • Folyósítás. Ha minden dokumentum rendben van, akkor elkezdődik a folyósítás és a pénz megérkezik a bankszámládra.
  Pénz elköltése. A kölcsönt arra használod fel, amire szeretnéd.
 • A személyi kölcsönhöz gyorsan hozzá lehet jutni: Ha teljesíted a pénzintézet által kiszabott feltételeket, akkor akár 24 órán belül, vagy legrosszabb esetben pár nap alatt a bankszámládon lehet a szükséges pénz.
 • Vedd figyelembe azt is, hogy az egyes extra szolgáltatások további költségeket vonnak maguk után, ezek között található a házhozszállítás is.

Ha nem tudod fizetni a törlesztőt

Ha nem fogod tudni fizetni a törlesztőrészletet, akkor minél hamarabb értesítsd erről a bankot, és együtt keressetek megoldást a problémára.

Késés esetén késedelmi kamatot és további díjakat is felszámolhatnak, ezért jó otlet, ha időben felkészülsz arra a helyzetre, ha egy hónapban egy váratlan kiadás miatt nem fogsz tudni törlesztőt fizetni.

Vannak olyan helyzetek, amelyeket nehéz előre látni, például a munkahely elvesztését. Ilyenekre lehet jó megoldás a hitelfedezeti biztosítás. Ez további költségekkel jár, viszont megszabadít az aggódástól.

Közepes kockázat
Jó, ha időben felkészülsz egy olyan helyzetre, amikor egy hónapban nem fogsz tudni törlesztőt fizetni, és félreteszel egy havi törlesztővel megegyező összeget. Bármikor jelentkezhet egy előre nem látható kiadás, ami befolyásolhatja a fizetőképességedet.

Ha elmaradsz egy havi törlesztővel, akkor további díjakat is felszámolnak, nehezebben fogsz fizetni a második hónapban, és ez tovább is fokozódhat. Mindenképp értesítsd erről a hitelezőt, és keressetek megoldást a problémára.

Magas kockázat
Ha egy szerencsétlenség miatt több hónapon keresztül nem leszel képes fizetni a törlesztőt, akkor minél hamarabb módosíts a szerződésen. Hosszabbítsd meg a futamidőt és válassz olyan feltételeket, amelyeket be tudsz tartani.

Nagyon magas kockázat
Ha több hiteled van és meghatározatlan ideig pénzügyi nehézségeid lesznek, akkor a legjobb választás, ha egy adósságrendező hitel által váltod ki a jelenlegi hiteleidet. Válassz egy olyan ajánlatot, amelyiknél kisebb a THM, mint a jelenlegi hiteleidnél, és egy olyan futamidőt, ami lehetővé teszi, hogy minél kevesebbet fizess havonta.

Hosszú távon több pénzt kell fizetned, viszont a célod az legyen, hogy megszabadulj az adósságoktól.

Gyakran feltett kérdések

MI A SZEMÉLYI KÖLCSÖN?

A személyi kölcsön a legnépszerűbb hiteltípus. Elsődleges jellemzője, hogy nem biztosítja semmilyen zálog. Más szóval, nem kell olyan típusú biztosítékot felmutatnod, amelyet a hitelező eltulajdoníthat abban az esetben, ha a kölcsön nem lesz a futamidő lejártakor teljes mértékben visszafizetve. Egyedüli biztosítéknak a saját bevételed fog szolgálni.

A személyi kölcsön azonnali megoldást nyújthat személyes problémák esetén, de tökéletes olyan esetekre is, amikor egy vészhelyzet vagy váratlan költség miatt készpénzre van szükséged.

Szabadon felhasználható, nem kell a banknak elszámolnod arról, hogy mire költöd: autóvásárlásban fog segíti, a lakásfelújításhoz kell vagy új szerszámokat veszel belőle. Vannak olyan esetek, amikor kiránduláshoz, esküvő szervezéséhez vagy lakásújításhoz használják.

A személyi kölcsön felvételénél nincs megszabva, hogy ezt mire használhatod fel, így bármilyen kisebb-nagyobb gondodat megoldhatod vele.

MI AZ ADÓSTÁRS?

Az adóstárs egy olyan személy, aki veled együtt felel a hitel visszafizetéséért.

Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha te nem fogod tudni fizetni a törlesztőrészleteket, az adóstárs lesz a felelős a fizetésért. Ha adóstárssal együtt igényelsz hitelt, akkor ezt akár kedvezőbb feltételek mellett is felveheted.

MEKKORA HITELT VEHETEK FEL?

Akár 10 millió forintot is igényelhetsz, viszont a hitel nagysága a jövedelmedtől és költségeidtől függ.

A hitelbírálat során, ha az igénylő bevétele kicsi, és nehezen fedezi a kiadásokat, akkor az igényelhető összeg sokkal kisebb lesz, mint egy olyan személynél, akinek a bevétele nagy, és nincsenek problémái a kiadások rendezésével.

MEKKORA ÖSSZEGET VEGYEK FEL?

Attól, hogy nagyobb összeget is felvehetsz, mint amennyire szükséged van nem biztos, hogy kifizetődő. Minél nagyobb összeget veszel fel, annál nagyobb lesz a kölcsön teljes ára, mivel a kamatot a teljes összegre fogod fizetni.

Elsősorban gondolkozz el azon, hogy mekkora összegre van szükséged és mire szeretnéd ezt használni. Vedd azt is figyelembe, hogy az is megtörténhet, hogy nagyobb kiadásod lesz, mint amennyit becsültél.

MEKKORA FUTAMIDŐT VÁLASSZAK?

Személyi kölcsön esetén a futamidő 1 hónap és 8 év között van. A választható futamidő a kölcsön nagyságától és a hitelezőtől függ.

Igénylés előtt fontos kiszámolni azt is, hogy mekkora lesz a kölcsön teljes ára. Nagyobb futamidő választás mellett ugyan kisebbek lesznek a törlesztők, viszont hosszú távon többet fogsz fizetni a kölcsön után, mintha egy rövidebb futamidőt választottál volna.

A következő példa megmutatja, hogy miért:

Látható, hogy a havi törlesztés kisebb lesz, ha hosszabb futamidőt választunk, viszont a teljes költség 50%-kal nagyobb lesz ugyanolyan THM mellett.

MI A KHR LISTA?

A hitelbírálat során ellenőrizni fogják azt is, ha szerepel a neved a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) negatív adólistán. Ebből kiderül, ha voltak a múltban hitel visszafizetési problémáid.

A KHR (régebbi nevén BAR) adólistát a pénzügyi intézmények tartják fenn, és ez által minden hitel vagy hitel jellegű szerződést feljegyeznek. Olyan esetekben kerülhet valaki fel a negatív listára, ha korábban nem sikerült időben visszafizetnie egy hitelt, esetleg csaláson vagy visszaélésen kapták rajta.

Mivel az összes szerződés rögzítve van, ez egy pozitív lista is egyben. Ha volt már hitelszerződésed és minden részletet időben visszafizettél, ez akár előnyként is szolgálhat egy kölcsön felvétele során.

MIT JELENT ÉS MIT FOGLAL MAGÁBA A THM?

A kamat nagyságát meghatározza a bank által éves szinten meghatározott THM (teljes hiteldíj mutató).

Ez magába foglalja a következő költségeket:

 • kamat
 • kezelési költség
 • értékbecslési díj
 • szerződéskötési díj
 • folyósítási díj

A THM viszont nem takarja az összes felmerülő költséget. A következő díjak nincsenek beleszámítva:

 • hitelbírálati díj
 • biztosítási költség
 • előtörlesztési díj
 • futamidő hosszabbítási díj
 • késedelmi díj
 • ügyvédi költség
 • átutalási díj
 • postai költségek

A hitelezőknek kötelességük tájékoztatni az igénylőt az összes olyan díjakról, amelyeket nem takar a THM, így nem kell rejtett költségekre számítanod.

Ha a felvett kölcsön értéke 100.000 Ft és a THM 11.5%, akkor egy év múlva a visszafizetett összeg 11.500 Ft lesz.
Egyes hitelezőknél ingyenes az előtörlesztés vagy a futamidő hosszabbítása, és egyes díjakat nem számolnak fel.

MEKKORA A THM?

A THM nagyságát a kölcsön összege és futamideje határozza meg. A maximális értéke legfeljebb 24%-kal lehet nagyobb az éves jegybanki alapkamatnál.

A személyi kölcsönök esetén a THM általános értéke 7-24,9% között mozog, viszont olyan promóciós ajánlatokkal is találkozhatunk, ahol a THM kisebb. Ebben az esetben viszont a hitelező által előre meghatározott hitelösszegről és futamidőről beszélünk.

A THM nagyságát meghatározza az igénylő fizetése is. Nagyobb jövedelem mellett a hitelezők kamatkedvezményt adnak, ami azt jelenti, hogy kisebb lesz a THM.

MIT TEHETEK, HA VISSZAUTASÍTJÁK AZ IGÉNYLÉST?

Számos oka lehet annak, ha nem akarnak hitelt adni a bankok. Minden pénzintézet ellenőrzi az igénylő hitelképességét, ami azt jelenti, hogy megbizonyosodnak afelől, hogy te vissza fogod tudni fizetni a felvett hitelt.

Valószínű, hogy a hitelező tudatni fogja veled, hogy miért utasította el a kérelmedet, ha nem, akkor kérdezz rá. Csak akkor tudsz javítani ezen, ha ismered az okát.

Ha a visszautasítás nem azért volt, meg fent vagy a KHR listán, akkor próbálkozz más hitelezővel. Küldd el az igénylést több pénzintézethez is, így nagyobb lesz az esélye, hogy elfogadják azt.

Itt többet olvashatsz erről a témáról.

MEGHOSSZABBÍTHATOM A FUTAMIDŐT?

Általában minden hitelező ad lehetőséget a futamidő hosszabbítására, viszont ezért legtöbbször külön díjat is felszámolnak.

Igénylés előtt gondolkozz el azon, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz bevállalni, ami garantálja, hogy nem leszel rászorulva a futamidő hosszabbítására. Arra is gondolj, hogy minél hosszabb a futamidő, annál drágább lesz a hitel.

Futamidőt csak akkor hosszabbíts, ha egy váratlan helyzet miatt nem tudod fizetni a törlesztőrészleteket.

KIFIZETHETEM A HITELT A FUTAMIDŐ LEJÁRTA ELŐTT?

A személyi kölcsönt a futamidő lejárta előtt is teljes mértékben vissza tudod fizetni, viszont előtörlesztés esetén a legtöbb hitelező további díjakat is felszámol, de még így is olcsóbb lesz a hitel, mintha a futamidő végéig fizetnéd a törlesztőrészletet.

IGÉNYLÉS ESETÉN KÖTELEZŐ FELVENNI A HITEL?

Ha hitelt igényeltél az nem jelenti azt is, hogy köteles vagy megkötni a szerződést. Ajánlott több hitelezőhöz is elküldeni az igénylést, így meg fogod ismerni a végleges feltételeket és össze fogod tudni hasonlítani a személyreszabott ajánlatokat is.

Kiválaszthatod azt, amelyik a legelőnyesebb számodra, és csak ezzel a hitelezővel kötöd meg a szerződést.

BIZTONSÁGOS AZ ONLINE IGÉNYLÉS?

Igen, az online igénylés teljesen biztonságos a Financer.com-on található hitelezők esetében. A személyes adataidat a hitelezők oldalán fogod megadni, akik az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének megfelelően fogják azt kezelni.

VEHETEK FEL KÖLCSÖNT, HA FENT VAGYOK A KHR ADÓLISTÁN?

Nem, nem fogják jóváhagyni a kölcsönt.

Ha a neved szerepel a KHR adólistán, mert nem fizettél vissza egy régebben felvett kölcsönt, akkor nem vehetsz fel újabbat. Akkor is elutasíthatják a hitelt, ha csak fizetési nehézségeid voltak – visszafizetted a kölcsönt, viszont nem tartottad be a határidőt.

EGYÉB KÉRDÉSED VAN?

Lépjen velünk kapcsolatba és a lehető leghamarabb elintézzük, amire szüksége van. 

Igénylés előtt

Igénylés előtt gondolkozz el a következőkön:

Mire szeretném használni a kölcsönt?

Mekkora összegre van szükségem?

Mikor van szükségem erre az összegre?

Mennyit tudok havonta törleszteni?

Reméljük, hogy a kedvezo-hitelek.hu segítséget tudott nyújtani, és könnyebben fogod meghozni a döntést. A különböző ajánlatok összehasonlítására használd a hitelkalkulátorunkat. Biztosak vagyunk abban, hogy az elolvasottak után a legjobb döntést fogod meghozni!

KALKULÁLJ VELÜNK

Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és azonnal banki információkhoz juthatsz.

HITEL

BiZALOM.SZAKÉRTELEM.HATÉKONYSÁG

ÍrjON nekünk

Jelleze nekünk igényét és mi visszahívjuk.

Pin It on Pinterest

Share This

Megosztás

Oszd meg kérlek ezt a tartalmat barátaiddal :)