KEDVEZŐBBET GYORSABBAN

Hitel
BAR-listásoknak

Aki KHR (régi nevén BAR) listán van, annak nagyon nehéz lesz új hitelt felvenni, de vannak megoldások!

Kulcsfontosságú információk BAR-listásoknak:

Megoldások, ha aktív BAR-os vagy és hitelt szeretnél felvenni.

 Megoldások hitelre, ha adósságrendezés miatt kerültél BAR-listára.

KHR/BAR lista

Főbb tudnivalók:

AKTÍV BAR-LISTA

Ha aktív státusszal vagy jelen a KHR vagy BAR listán, akkor NEM vehetsz fel hitelt magyarországi pénzintézettől. Ezt törvény tiltja és Magyarországon nem lehetséges ilyen esetben hitelt felvenni.

… de van megodás

Röviden a KHR/BAR listáról

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) vagy régebbi nevén BAR (Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer) lista azért lett kitalálva, hogy a bankok számon tudják tartani azokat az embereket, akik hitelt vettek fel és nem fizették vissza időben a tartozásukat.

Ha aktív státusszal vagy fent a KHR listán, akkor egyik bank sem fog neked hitelt adni. Nem szeretne senki olyan személynek kölcsönt adni, akitől nagy valószínűséggel nem kapja vissza a pénzt.

Hitel aktív BAR listásoknak

Aktív BAR listások nem kaphatnak Magyarországon hitelt, a pénzintézetek el fogják utasítani a kérelmedet. Nem érdemes próbálkozni, mivel nincs remény a hitel felvételére.
Ha olyan reklámot látsz, amelyik hitelt ígér BAR listásoknak, akkor nem árt óvatosnak lenni, és megkeresni azt az apró betűs részt, amelyikben el vannak rejtve azok a feltételek, amelyekre nagyon oda kell figyelni.
Akadhatnak olyan cégek, amelyek kihasználják a szorult helyzetben levő személyeket, és olyan jelzáloghitel konstrukciókkal csábítják el a KHR listásokat, amelyek felvétele nagy valószínűséggel a lakóingatlan elvesztéséhez vezet.

Ha aktív státusszal vagy jelen a KHR listán, akkor a következő megoldások egyike lehet, hogy segítségedre lesz.

1. megoldás: Külföldi, pl. osztrák hitel

Ha külföldön veszel fel hitelt, legyen szó szlovák vagy osztrák pénzintézetről, akkor olyan esetben is elfogadhatják az igénylést, ha fent vagy a KHR listán. Ez azért van, mivel a KHR listán levő adatokhoz nem tudnak külföldről hozzáférni, és nem tudják, hogy az igénylő rajta van-e vagy nincs egy ilyen listán.
A legkönnyebben hitelközvetítőn keresztül juthatsz osztrák hitelhez. Nem lehet előre megmondani, hogy melyik bank fog neked hitelt adni, viszont nem lehetetlen a külföldi hitel felvétele. Fontos, hogy olyan közvetítőt keress, aki megbízható és teljes mértékben tisztában legyél a hitel feltételeivel.

2. megoldás: Közeli hozzátartozó

Ez a megoldás lehet a legkönnyebb és legjobb döntés. Ha van egy olyan személy, aki megbízik benned és hajlandó hitelt felvenni a saját nevében azért, hogy segítsen neked, akkor a probléma meg is van oldva. A hitelt természetesen te fogod törleszteni, és a hitelt felvevő személynek minden hónapban fizetni fogod a részleteket.
Ha biztos vagy abban, hogy képes leszel törleszteni a hitelt, és a kiválasztott személy teljes mértékben megbízik benned, akkor válaszd ezt a megoldást.
De abba is gondolj bele, hogy mi fog történni akkor, ha valamilyen okból kifolyólag egy idő után nem fogod tudni fizetni a törtlesztőrészleteket? Senki nem szeretne más hitele miatt adós maradni. Azt is megemlítenénk, hogy ha valaki a saját nevében vesz fel számodra egy hitelt, akkor újabb hitelt csak a régi hitel kifizetése után vehet fel.
Ha több személytől is kérhetsz segítséget, és többen is hajlandóak belemenni az üzletbe, akkor a legjobb megoldás az, ha a legnagyobb fizetéssel rendelkező ismerős veszi fel a hitelt. Egyes hitelezőknél előnyösebb ajánlatokat kapnak azok a személyek, akiknek nagyobb a fizetése.

3. megoldás: Magánkölcsön

A magánkölcsön az, amikor magánszemélytől veszünk fel kölcsönt. Számos ilyen hirdetést találunk az interneten. Ha ilyen megoldást választasz, akkor nagyon vigyázz, hogy milyen feltételek mellett veszel fel egy ilyen kölcsönt. Ez egy kockázatos és nem ajánlott megoldás.
Ha mégis emellett döntesz, a feltételeket mindenképp foglald írásba, egy közjegyző által hitelesített kölcsönszerződés formájában. Akkor is, ha megbízható, ismert személytől veszed fel a kölcsönt. Ez téged is és a hitelezőt is véd abban az esetben, ha később félreértésre kerülne sor.
Bármilyen helyzetben is lennél, ne ess kétségbe! Mindenre van megoldás. Kezdd el rendbe tenni a pénzügyeidet még ma.

A kedvezo-hitelek.hu azért jött létre, hogy segítsen az embereknek a legjobb pénzügyi döntések meghozatalában. Ha hasznosnak találod a cikkeinket, akkor mentsd el az oldalt, és időnként látogass vissza, mivel mi heti szinten jelenítünk meg olyan írásokat, amelyek segítenek a pénzügyekben.
Ha szükséged lenne valamire és nem kaptad meg az oldalunkon, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot emailben vagy telefonon.

HITEL

BiZALOM.SZAKÉRTELEM.HATÉKONYSÁG

ÍrjON nekünk

Jelleze nekünk igényét és mi visszahívjuk.

Pin It on Pinterest

Share This

Megosztás

Oszd meg kérlek ezt a tartalmat barátaiddal :)